Tuesday, March 9, 2010

Wahabi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum pembuka bicara..........

Mungkin semua orang dah tahu mengenai fahaman Wahabi ni. Tapi tak semua tahu tentang bahayanya Wahabi. Fahaman ini bukanlah dari golongan Ahli Sunnah wal Jamaah walaupun mereka mengaku bahawa mereka ini dari golongan ahli sunnah. Mereka juga menggelarkan bahawa diri mereka ini golongan salaf/salafi. Semua itu dusta belaka kerana mereka ingin menutup sejarah hitam lagi memalukan golongan mereka.

Sudahkah anda mengkaji tentang sejarah wahabi? Siapakah yang menyebabkan umat Islam di Makkah terpaksa memakan daging anjing untuk meneruskan hidup akibat dikepung oleh tentera Inggeris? Siapakah yang menjadi sekutu AS dan Israel di dunia Arab dengan hanya menonton sahaja penindasan yang berlaku di Palestin?
Ditegaskan sekali lagi bahawa semua dalang-dalang tersebut adalah GOLONGAN WAHABI!!!!!!!!!!!!!!!!.
Mereka sanggup membayar berjuta-juta dolar setiap tahun kepada barat (AS) semata-mata untuk menjaga takhta pemerintahan UAE. Sedangkan mereka hanya melihat sahaja penderitaan saudara Islam mereka di Palestin.

Kita berbalik mengenai wahabi di Malaysia. Mereka ini bukanlah dari golongan ahli sunnah wal jamaah. Ini kerana mereka menyimpang dari segi Tauhid. Mereka mentafsir sifat-sifat ALLAH kepada sifat manusia sedangkan ALLAH tidak menyerupai sesuatu pun sama ada di langit ataupun di bumi. Kita masih boleh terima jika percanggahan yang berlaku hanya dalam bidang fiqah, namun kita tidak boleh sama skali  untuk bertolak ansur jika berlaku percanggahan dalam bidang tauhid.

Kita juga menolak mereka kerana mereka menolak hadis sebagai sumber kedua selepas al-Quran. Mereka hanya menggunakan hadis yang boleh memenuhi keperluan mereka contohnya adalah untuk menguatkan pengaruh.

Mereka juga mengutuk dan menghina ulama-ulama yang muktabar seperti Imam Syafie. Jika anda pernah menonton rancangan al-Kuliyyah yang mana ahli panelnya adalah bekas Mufti dan seorang rakannya, mereka secara terang terangan mengutuk Imam Syafie dlam diskusi mereka. Inikah contoh yang terbaik?
klik link ini (http://www.youtube.com/watch?v=G53J0SR1fQ4&feature=related)

Hebat sangatkah mereka berbanding Imam Syafie. Mereka lebih mengagungkan Imam Muhammadb. Abdul Wahab dan Ibnu Taimiyah. Adakah mereka mengkaji latar belakang 2 orang ini? Imam Syafie yang dari keturunan Nabi Muhammad yang mana Rasulullah SAW ada bersabda yang mana setiap 100 tahun, akan lahir seorang ulama yang akan membetulkan keadaan umat Islam dan Imam Syafie adalh ulama yang dimaksudkan itu. Layakkah mereka menghina Imam Syafie?

inilah pengangan wahabi :
. Dalam mempelajari ilmu Usuludin hendaklah berpegang kepada fahaman yang diasaskan oleh Ibnu Taimiyyah.
. Di dalam amalan fiqh pula tidak berpegang kepada mana-mana mazhab malah boleh menampal antara satu sama lain (Talfiq).
. Berpegang kepada sumber al-Quran dan hadis sahih sahaja tanpa berpegang kepada Ijmak dan Qias.
. Melarang keras umat Islam berdoa melalui tawassul (perantaraan).
. Melarang ziarah kubur walaupun maqam Rasulullah s.a.w. Kerajaan Arab Saudi membenarkan Jemaah Haji dan Umrah menziarah Maqam Rasulullah itu adalah atas dasar menziarahi Masjid Nabawi.
. Menghancurkan tugu-tugu peringatan kerana semua itu menjadikan umat Islam syirik.
. Melarang membaca qasidah dan berzanji yang memuji Rasulullah s.a.w. tahlil dan seumpamanya.
. Melarang umat Islam mengadakan sambutan hari-hari kebesaran Islam seperti Maulid Nabi, Isra’ Mikraj dan lain-lain.
Melarang umat Islam belajar sifat 20 dan seumpamanya.
. Fahaman Asa’ari iaitu fahaman Ahlu Sunnah Wal-Jamaah dibuang jauh-jauh.
. Imam dilarang membaca Bismillah pada permulaan Fatihah.
. Tidak boleh membaca wirid-wirid yang memuji Rasulullah.
. Tidak boleh melagu-lagukan lafaz al-Quran dan laungan azan tetapi boleh baca dengan lurus sahaja.
. Menghadakan majlis zikir secara berjemaah dilarang.
. Amalan tariqah dilarang sama sekali.
. Amalan berwirid selepas solat berjemaah dilarang keras.

Semasa mereka berkomplot dengan pihak barat, semua keturunan Nabi Muhammad telah dibunuh oleh mereka tanpa belas kasihan. Apa salah mereka yang di bunuh ini? Sedarlah anda sekalian. Bebaskan diri anda dari fahaman Wahabi.

Masih banyak lagi kepincangan yang dilakukan oleh golongan ini. Kalaulah anda mengkaji fahaman ini dengan mendalam, anda akan mendapati mereka ini mungkin sudah terkeluar dari Islam. Bukan saya berniat untuk mengkafirkan mereka. Tetapi mereka yang menyebabkan msalah ini timbul. Tetapi sekadar perkongsian ilmu agar anda tidak terpengaruh dengan fahaman ini. Bagi mereka yang terlibat, masih ada waktu bagi anda untuk kembali ke panggkal jalan. Jangan anda tutup hati anda dengan selimut wahabi dan enggan menerima kebenaran.Sedarlah wahai saudaraku....

AWASI BAHAYA WAHABI. ANDA MAMPU MENGUBAH DIRI ANDA

No comments:

Post a Comment